Witam czy może mi ktoś wyjaśnić czym konkretnie różni się tryb skrzyni automatycznej "DS" od "D" .Chodzi mi o konkrety raczej od strony mechanicznej pomijając fakt o którym już wiem czyli to że na każdym biegu dłużej ciągnie .
_________________ "Możesz mieć każde auto. M5 i tak jest szybsze" - Jeremy Clarkson
W tym wypadku chodzi o to że silnik wchodzi na wyższe obroty o ok 600 obr/min co daje lepszy moment i lepszą i szybszą odpowiedz na dodanie gazu. W nowszych modelach jest jeszcze skrzynia z komputerem adaptującym się do stylu jazdy, ale w jakich rocznikach i modelach to nie mam pojęcia.
U mnie w e34 tryb sport jest wlaczany zaraz po odpaleniu
Fajny ubaw, kocham ten dzwiek, halasu od groma... Ludzie sie obracaja kilkaset metrow z przodu oczekujac jakiegos potwora, a tu wytacza sie zolwim tempem moj dziadkowozik :extaza
_________________ bylo mitsi fto gpx(sic)
bylo e36 320 coupe(RIP)
bylo e36 316 coupe
bylo w210 e200(sic)
bylo e46 328ci(RIP)
bylo e39 520
bylo e34 520
Jest e46 328ci
Jest drift projekt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum